Stichting BIB (Begeleiding in Balans)
Dagbesteding op maat
 
 
 

 


Welkom 
Een dagbesteding op maat voor mensen met een verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel en/of autisme. BIB is een zelfstandige stichting.
Bib Soest is gevestigd op de Kinderboerderij van Stichting Balans in de wijk Overhees, Soest omgeving Amersfoort. We mogen gebruik maken van alle faciliteiten. Dit biedt BIB dus een hoop mogelijkheden dat de zorg ten goede komt, denkt u onder andere aan een zorgboerderij.


Want bij BIB staat de cliënt voorop! 

 

Er zal dus ten alle tijden gekeken en afgestemd worden op de behoefte van de cliënt. Dit maakt dat er bewust gekozen is om niet meer dan vier cliënten per 2 begeleiders toe te wijzen, bestaande uit een beroepskracht en een BBL leerling. Een kleinschalige dagbesteding dus. Wij zijn al werkzaam in de gehandicaptenzorg. We hebben dus veel ervaring met deze doelgroep. Verdere informatie vindt U onder het kopje: Over ons. Daarbij komt dat Mirjam Castein in de wijk woont dus ook nog dicht bij de buurt staat. De lijnen zijn dus kort. BIB heeft zijn dagbesteding elke maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag tussen 9.00 en 15.00 uur. Er wordt ook goed gekeken of de cliënten bij elkaar passen. We zijn ons bewust dat dit geen vanzelfsprekendheid is. 

De kinderboerderij de Veenweide beschikt over een invalidetoilet. 

We plannen een intake (op locatie indien dit gewenst is). Wanneer beide partijen akkoord zijn, stellen we een zorgovereenkomst op.

Stichting Bib is een erkend leerbedrijf. Door de kleinschaligheid zijn de lijnen kort en kan de leerling/student intensief opgeleid worden.

De Stichting heeft de volgende keurmerken:
- BBL en BOL Nivo 2 Helpende in de zorg
- BBL en BOL Nivo 3 Specifieke doelgroepen en Gehandicaptenzorg
- BBL en BOL Nivo 4 Maatschappelijke zorg voor leerjaar 1 en 2