Stichting BIB (Begeleiding in Balans)
Dagbesteding op maat
 
 
 

Over ons Het idee van een kleinschalige dagbesteding met verstandelijk beperkten is in 2016 ontstaan. Eerst hebben we in de buurt gevraagd of men het ook een leuk idee zouden vinden. Wij vinden het belangrijk dat er een verbinding ontstaat met de dagbesteding, kinderboerderij en buurt, een zogenoemde win-win situatie.


Even voorstellen:


Mirjam Castein: Bestuursvoorzitter van Stichting Bib en werkzaam bij Stichting Sherpa, Manager in de zorg

Daarvoor ben ik werkzaam geweest als zorgcoördinator binnen de bijzondere zorg bij Stichting Reinaerde. Dit is zowel 1 op 1 begeleiding als werken op een gesloten groep. Daarvoor ben ik werkzaam geweest als maatschappelijk werker bij Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ik ben mijn werkloopbaan begonnen bij het Pieter Baan Centrum. Ik heb een afgeronde HBO opleiding Maatschappelijk Werk en Post HBO Management in de zorg


Bernlef Adema: Secretaris van de Stichting

Ik ben geboren in het jaar 1978 in Makkum Friesland.
Ik werk al geruime tijd in de zorg. In 2003 ben ik begonnen als huishoudelijk medewerker in de thuiszorg dit beviel direct erg goed en na een paar jaar ben ik me gaan specialiseren op het gebied van begeleiding bij specifieke doelgroepen . Na enkele opleidingen en cursussen ben ik in Leeuwarden aan de slag gegaan als begeleider bij mensen met een langdurige psychische en psychosociale problematiek.
Na 12 jaar in dienst te zijn geweest verschillende zorgorganisaties, heb ik besloten om voor mezelf te beginnen. Ik heb gewerkt als begeleider bij mensen met psychische beperkingen en als huishoudelijk medewerker. Ik doe dit werk met veel plezier en houd ervan om met verschillende mensen te werken en te helpen bij het vergroten van de zelfstandigheid en het plezier in het leven.
Enkele jaren geleden werd ik benaderd door Mirjam om bij BIB aan de slag te gaan als begeleider op de kinderboerderij. Dit leek mij een bijzonder leuke uitdaging en dat bleek het ook te zijn. De combinatie van het buitenleven, dieren en het begeleiden van cliënten met uiteenlopende beperkingen bevalt erg goed en ook de verscheidenheid aan de werkzaamheden vind ik erg leuk.
Ondertussen ga ik weer naar school om mezelf verder te ontwikkelen en een nog grotere bijdrage te kunnen leveren aan BIB en haar cliënten.


Raymond Schmohl:

Ik ben 22 jaar oud en loop sinds januari 2021 stage bij dagbesteding BIB. Ik doe de opleiding begeleider specifieke doelgroepen niveau 3 op het MBO Amersfoort. Mijn ervaring tot nu toe is zeer positief. Ik heb een goede band opgebouwd met de cliënten en dat maakt de dagen ook heel fijn om te werken. Door elke dag voorspelbaarheid en structuur te bieden kan ik een veilig gevoel aan de cliënten geven. 


Hallo,

Mijn naam is Kimberly Zwart, ik ben 20 jaar en woon op dit moment in Geldermalsen.
Ik doe de opleiding Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg, niveau 4 in leerjaar 2, op het MBO Amersfoort. Mijn stage dagen zijn op dit moment op de maandag en de dinsdag. De rest van de dagen ga ik naar school. In mijn schoolvakanties loop ik ook nog wel eens meer dagen bij BIB. Deze doelgroep spreekt mij ontzettend erg aan, omdat alle mensen met een handicap mij enorm gelukkig maken. Lieve groetjes Kimberly.


Timo Keijman, 

Ik ben 27 jaar en woonachtig in Spakenburg. 

sinds 1 Maart 2022 ben ik begonnen met de opleiding begeleider specifieke doelgroepen niveau 3 bij de MBO zaak in Utrecht. Ik heb voor deze doelgroep gekozen omdat ik het leuk vind om met mensen te werken. en graag cliënten wil helpen met nieuwe doelen halen. Tot nu toe vind ik het hartstikke leuk bij dagbesteding stichting BIB. Inmiddels heb ik mijn diploma behaald en werk ik als ZZP-er bij de stichting